27. mar. 2015

Er vi usynlig??? || Jeg blir så oppgitt!

Hi Lovelies!Hvordan får vi muligheten til å vise at vi er en kjøpekraftig målgruppe, når vi ikke har muligheten til å kjøpe produktene?

Det kommer nylanseringer i skjønnhetsverden hele tiden, og når jeg først bestemmer meg for å sjekke ut produktet eller merket er det fordi jeg har lest om det på nett og vet at fargen min er produsert. Skuffelsen kommer hver gang jeg kommer til butikken og finner ut at de ikke har tatt inn fargen. Jeg blir lei meg, sint og føler meg usynlig. Hvorfor skulle jeg ikke jeg og andre brune jenter få muligheten til å kjøpe den sminken som alle andre?

Når jeg har etterlyst produkter får jeg som regel beskjed om at produktene ikke kommer til salgs her, fordi det ikke er et stort nok marked for dem.

Jeg tenker - Hvordan i all verden får vi muligheten til å vise at vi er en kjøpekraftig målgruppe, når vi ikke har muligheten til å kjøpe produktene?

Hvis du som brun eller mørkhudet jente drar i butikken for å kjøpe sminke vil du finne foundation som passer deg, fordi de fleste merkene fører tar inn dette til Norge. Et av produktene jeg har lagt merke til at de ikke tar inn er pudder. Jeg personlig elsker pudder og jeg kan ikke forstå hvorfor de tar inn foundation men ikke pudderet som passer?

Verden blir bare mindre jeg synes alle burde ha muligheten til å dra til butikken å kunne kjøpe foundation, concealer og pudder som passer til sin hudtype. Jeg blir trist, sint og lei meg mens jeg skriver dette, for hvorfor skal vi måtte kjøpe sminke fra utenlandske nettsider som gjør at vi må betale ekstra når den går over tollgrense etc. Hvor mange brune jenter må til for at dere skal tjene penger på å selge oss produkter til vår hudfarge?

Nå vi først snakker om usynlig vil jeg ta opp noe jeg har skrevet om tidligere også. Jeg og mange med meg har lyst til å se folk som ser ut som oss selv i bladene av og til. Kan dere ikke fra tid til annen, når dere lager mote- eller sminkeserier bruke en mørkere modell? Det finnes jo så mange der ute! Følelsen av å ikke være inkludert er ikke en god følelse.

"I learned a long time ago the wisest thing I can do is be on my own side, be an advocate for myself and others like me." - Maya Angelou

19 kommentarer:

 1. Vet du hva? Jeg er SÅ enig! Det er veldig få merker som bærer et godt utvalg av mørke sminkeprodukter og i mitt tilfelle(hvite på vinteren). Det er utrolig kjedelig å måtte bestille fra internett! Og fu har rett! Alle burde få rett til å vise at de er en kjøpekraftig gruppe. Skål for Maybelline Fit me og MAC, de har skjønt det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant! Ja, det har de virkelig! :)

   Slett
 2. Jeg er veldig ening. Men jeg må også nevne at det har blitt mye bedre opp gjennom årene. For 10 år siden fantes IKKE farger mørkere enn en en veldig solbrun norsk dame. Jeg er mulatt, og måtte bruke Isadora sitt solpudder. Den var skimrete, alt for orange og for lys. Altså veldig feil da jeg har GUL undertone. Jeg forstår frustrasjonen mørkere toner har.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utrolig trist! Det er bra at ting har utviklet seg og jeg håper ting forsetter å utvikle seg i en positiv retning fremover.

   Slett
 3. Så enig! Flott skrevet, fine deg!

  SvarSlett
 4. Helt enig. Mens norske MAC gjør profitt så henger resten av de norske kosmetikkkjedene etter. Jeg vet ikke om det er et aktivt tiltak for å ekskludere en kjøpekraftig gruppe som ellers bruker masse penger utenlands/Mac men som stadig vokser i tillegg. Det er på tide at de gjør noe med det.

  SvarSlett
 5. Great post! Totally with you ;)

  SvarSlett
 6. Jeg er helt enig! Det er veldig frustrerende og ikke minst flaut å måtte sende en kunde tomhendt ut av butikken, fordi vi ikke har nyanser som passer henne. Vi som ansatte i parfymeri kan ikke annet enn å bringe det videre til ledelsen, men vet ikke om stort blir gjort der heller.

  Når det kommer til pudder, hadde jeg nylig en kunde som var svært mørkhudet. Hun fortalte at hun hadde vært over alt for å finne noe som passet hennes hudtone. Etter mye leting og fram og tilbake fant vi ut at KICKS sitt solpudder (uten skimmer), passet henne perfekt. Hun ble jublende glad for t hun endelig fant noe som kunne dekke ugjevnhetene i ansiktet. Etter hun dro sto jeg igjen med en stikkende følelse av det faktum at hun faktisk måtte kjøpe solpudder og ikke vanlig pudder, fordi hun rett og slett var for mørk.

  Fortsett å ta opp slike temaer! Er det noen som kan kjempe for minoritetene, så er det akkurat deg!

  Klem fra meg<3
  http://sofiemortensen.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sofie,
   Det er bra at dere i det minste tar det opp med ledelsen. Så vet de i hvert fall hva dere synes om det. Ja, det er synd at hun måtte endte opp med solpudder. Når hun kom for å kjøpe noe annet. Tusen takk, det skal jeg <3

   Ha en strålende dag :D

   Slett
 7. "Vi som ansatte i parfymeri kan ikke annet enn å bringe det videre til ledelsen, men vet ikke om stort blir gjort der heller."

  Det blir nok regnet på om det kan svare seg. Ingen selgere liker å si nei - det er derfor det er et nivå over som er litt kjipe og insisterer på å bruke kalkulatoren først.

  "Jeg blir trist, sint og lei meg mens jeg skriver dette, for hvorfor skal vi måtte kjøpe sminke fra utalandske nettsider som gjør at vi må betale ekstra når den går over tollgrense etc."

  Fordi dere ikke er mange nok. Dere har ikke oppnådd kritisk masse.

  Jeg oppholder meg store deler av året i relativt globale deler av Asia - den kinesiske sydkysten, Singapore, etc. Vanskelig å finne tøy. Visst pokker, på tross av de tusener av europeerne og amerikanere det er her.

  SvarSlett
 8. Jeg er veldig enig og litt uenig i det du sier her. Selv synes jeg at utvalget skulle vært mye bredere, der er jeg enig, men utvalget er ikke bare dårlig for deg som har mørkere hud. Når jeg jobbet i Parfymeri,opplevde jeg oftere problemer med å finne sminke til de som var lysest, enn de som var mørkere. Selv er jeg veldig gul i huden, og sliter med å finne noe som ikke blir rosa. i Utlandet har merkene ofte et mye bredere fargespekter, enn hva som blir tatt inn til Norge, dessverre. Det er ikke lenge siden bla Lancome rettet fokus på dette med foundation til kvinner med mørkere hud, så vi går i en positiv retning :)

  SvarSlett
 9. Hei Chioma, vi har mange fornøyde kunder med mørk hud som "endelig har funnet" en sminkebutikk som har mørkere produkter som passer for de. Vi har ikke like godt utvalg som for lys hud, men jobber med å få inn enda flere mørkere farger, da vi vet det er mange som etterspør det. Sjekk gjerne ut litt av utvalget i vår nettbutikk www.inglot.no, eller ta turen innom Bogstadveien 20. Vi har også en butikk på Strømmen Storsenter og på Sørlandssenteret i Kristiansand.

  SvarSlett
 10. Var innom en skin tonic , dem hadde akkurat åpnet. Første jeg hører er nei vi har ikke din type foundation ... DU MÅ PRØVE MAC. Det morsomte var at modellen på bildet var afrikaner. Ba dem fjerne bilde av henne først. Aldri dro jeg inn dit igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. You go girl! Bra at du ba dem ta ned bildet, men så utrolig trist at de har en afrikansk modell men ikke sminket til folk med mørk hud! Det er ironisk.....

   Jeg håper du fant det du så etter på MAC <3

   Slett
 11. Vi bruker Glo Minerals i salongen. De har ett bra utvalg blandt annet fine foundations.
  Sjekk ut merket. Du vil ikke angre.

  Camilla

  SvarSlett
 12. Vi fører mineral foundation også til mørk hud! Selv om vi ikke selger mye av den aller mørkeste fargen, vil vi ha et tilbud til kvinner med alle hudfarger! Her er f.eks link til ECO minerals hvor vi har fargen Chocolatte: http://www.greenspirit.no/produktserier/eco-minerals/eco-minerals-perfection-foundation-fresh-finish-normal-dry-skins

  SvarSlett

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment! < 3